Thursday, April 9, 2020

CHINCH KETIKA PUASA BANTU KURUS




CINCH SHAKE BANTU DIET KETIKA BERPUASA

Pada kebanyakan diet, anda akan kehilangan lemak dan otot. apabila anda hilang otot maka anda kehilangan keupayaan untuk membakar lemak.
dan ianya merendahkan kadar metabolism 😱

Menurut Nutritionist shaklee mengambil cinch shake penting supaya tubuh anda fit. dan bentuk tubuh tetap cantik walaupun sedang diet.

kebanyakkan product pelangsingan lain akan menyebabkan kehilangan lemak dan pada masa yg sama kehilangan otot.

jadi kurus yg tiada shape dan tidak cantik kerana otot juga hilang bersama lemak. 

Tapi tidak dengan Cinch shaklee

kerana cinch shaklee boleh membina otot dan membakar kalori serta meningkat kan metabolism

FAKTA CINCH SHAKE

🏃setiap kali anda minum cinch shake anda akan mendapat 24jenis vitamin dan mineral penting serta 6 gram serat larut

🏃 mengandungi protein untuk membina otot dan menaik kan kadar metabolism untuk bakar kalori

🏃indeks glisemik 22 yg sesuai utk penghidap kencing manis

🏃mengandungi leucine (amino asid) utk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan.

semua ini penting bagi anda menurunkan berat badan dengan sihat 💪

makanan yg kaya protein juga boleh menahan kelaparan jadi is boleh membantu anda untuk kekal bertenaga ketika berpuasa😉





BAGAIMANA CINCH BERFUNGSI

Cinch Shake Shaklee adalah satu supplement Shaklee berbentuk serbuk yang mana di dalamnya terdapat satu bahan utama yang dipanggil leucine.

leucine yang terdapat di dalam Cinch Shake Shaklee inilah bertanggungjawab untuk membantu pertumbuhan otot, sintesis protein, pembaharuan dan perbaikan sel, serta sebagai pengatur metabolisme.

APAKAH ITU LEUCINE?

👉Leucine ialah asid amino dan anggota keluarga bercabang di rantai asid amino yang juga termasuk isoleucine dan valine. Badan kita menggunakan asid amino untuk membuat protein. Ia juga sangat bagus untuk pemeliharaan otot.

👉Dan yang paling best, penyelidikan saintifik baru-baru ini menunjukkan bahawa leucine boleh membantu dalam penurunan berat badan! Ini kerana leucine akan menyerap makanan yang anda makan dan bergerak terus kepada tisu otot yang mana ia akan bertindak sebagai isyarat untuk sintesis protein.

👉Jadi, peningkatan dalam sintesis protein ini berfungsi untuk mengimbangkan peningkatan dalam pecahan protein yang secara semulajadinya berlaku daripada sekatan kalori atau berdiet.

BAGAIMANA LEUCINE BEKERJA?

💪Leucine akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang.

💪Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya kandungan leucine dalam Cinch Shake Shaklee ia merupakan protein yang elok untuk orang yang sedang berdiet dan membina badan / otot.

APAKAH MANFAAT LEUCINE DALAM CINCH SHAKE SHAKLEE?

1. Mengatur Gula Darah

2. Membakar Lemak Visceral

3. Meningkatkan Energy

4. Meningkatkan Produksi Otot Baru

5. Merangsang Hormon Pertumbuhan


HUBUNGI SAYA



Saya ialah Ainie Farhana; seorang guru dan juga pengedar Shaklee yang aktif. 

Boleh dapatkan vitamin secara COD (cash on delivery) sekitar bandar Kluang atau melalui pengeposan ke seluruh Malaysia (pengeposan setiap hari)

Untuk dapatkan vitamin Shaklee atau mahu mendaftar menjadi ahli Shaklee untuk lebih penjimatan? Anda boleh hubungi saya melalui aplikasi WhatsApp 013-222 3890


The Shaklee Difference
Always Safe, Always Works, Always Green

Shaklee by CikAinie
Shaklee ID: 1256524
Email: farhani_ainie@yahoo.com
IG: Mamarizqishops_vitamin
Call/SMS/Whatsapp: 0132222890

Wednesday, September 11, 2019

KENAPA PILIH BISNES SHAKLEE ??


Kenapa bisnes Shaklee terbaik  untuk anda??

Produk yang hebat  dan berkualiti serta mempunyai ujian klinikal yang membuktikan produk Shaklee selamat dan berkesan✅

Produk mudah jual dan dapat pelanggan repeat order✅

Produk popular dan in demand sentiasa ✅

Anda hanya perlukan RM 65 untuk bermula✅

Anda akan diberi bimbingan dari mentor secara percuma disetiap langkah dalam bisnes✅

Anda akan ada team members yang supportive✅

Anda berpeluang kembangkan bisnes sehingga 7 angka tanpa modal wang ringgit✅

Anda boleh dapat car bonus yang sangat lumayan tanpa had setiap bulan. Nak car bonus Rm 10 000? Yes boleh✅

Anda akan dapat mengikuti percutian mewah ke luar negara bersama leaders hebat  Shaklee secara percuma!!! Anda boleh bawa suami, keluarga dan ibu ayah juga✅🕋✈

Anda boleh wariskan bisnes kepada orang tersayang✅

Bisnes flexible melalui telefon, anda boleh jana pendapatan yang sangat lumayan dimana-mana sahaja✅

Kelas bisnes percuma secara online. Boleh belajar dimana saja anda berada✅

Kelas training produk secara percuma✅

Percuma module bisnes✅

Sesiapa nak join anda boleh contact saya bagi area JOHOR

☎ www.wasap.my/60132223890


#Pengedarshakleejohor #agentwanted #Bangkitniaga



















HUBUNGI SAYA


Saya ialah Ainie Farhana; seorang guru dan juga pengedar Shaklee yang aktif. 

Boleh dapatkan vitamin secara COD (cash on delivery) sekitar bandar Kluang atau melalui pengeposan ke seluruh Malaysia (pengeposan setiap hari)

Untuk dapatkan vitamin Shaklee atau mahu mendaftar menjadi ahli Shaklee untuk lebih penjimatan? Anda boleh hubungi saya melalui aplikasi WhatsApp 013-222 3890


The Shaklee Difference
Always Safe, Always Works, Always Green

Shaklee by CikAinie
Shaklee ID: 1256524
Email: farhani_ainie@yahoo.com
IG: Mamarizqishops_vitamin
Call/SMS/Whatsapp: 0132222890

Thursday, September 5, 2019

KRIM SIANG YOUTH SKINCARE , SET KULIT CANTIK

















YOUTH MOISTURE LOCK DAY CREAM

PENGHIDRATAN MENDALAM, SEGERA UNTUK KULIT YANG KELIHATAN LEBIH SIHAT 

Apabila kulit kita menjadi kering ianya akan menyebabkan kulit lebih mudah menjadi sensitif. Boleh juga mengakibatkan garis halus dan kedutan. Juga menyebabkan kulit kelihatan kusam dan lebih malang akan kelihatan lebih tua dari usia.


Youth Moisture Lock Day Cream ni dapat menghilangkan kulit yang kering, diganti dengan penghidratan dan melindungi kulit daripada kehilangan kelembapan.


GEJALA KULIT YANG HILANG KELEMBAPAN

Kulit akan menjadi tegang, terutamanya selepas mandi atau berenang.Kulit yang pecah-pecah, kering bersisik dan mengelupas.Kulit menjadi kasar.Garis-garis halus atau retak.Kegatalan.Kulit menjadi kemerahan.

TAHUKAH ANDA?

Kulit yang sihat mempunyai minyak dan air yang seimbang. Kekurangan minyak atau air akan menyebabkan kulit kehilangan kelembutan dan kelembapan. Tetapi, tekanan gaya hidup dan alam sekitar seperti pencemaran dan rutin penjagaan kulit yang tidak sesuai juga akan menyebabkan kulit hilang kelembapan dan mempercepatkan proses penuaan. Adalah sangat penting untuk kita pastikan bahawa tahap minyak dan air seimbang untuk kulit yang lembut dan sihat.


TEKNOLOGI PENGHIDRATAN SELULAR BARU

Menarik

Ekstrak kaktus menarik kelembapan pada lapisan luar kulit.Menenangkan dan melembutkan kulit.Memberikan penghidratan yang tahan lama.

Melindungi

100% Squalane berasaskan tumbuhan yang mampan membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air.Mengekalkan kelembapan untuk penghidratan yang tahan lama.Menyeimbangkan air dan minyak kulit supaya kulit kelihatan segar sepanjang hari.

Mengunci


Gabungan unik empat jenis asid hyaluronik yang mengekalkan sehingga 1000 kali beratnya dalam air untuk melembapkan kulit.Mengunci kelembapan dan membentuk takungan jauh di dalam kulit.

HUBUNGI SAYA


Saya ialah Ainie Farhana; seorang guru dan juga pengedar Shaklee yang aktif. 

Boleh dapatkan vitamin secara COD (cash on delivery) sekitar bandar Kluang atau melalui pengeposan ke seluruh Malaysia (pengeposan setiap hari)

Untuk dapatkan vitamin Shaklee atau mahu mendaftar menjadi ahli Shaklee untuk lebih penjimatan? Anda boleh hubungi saya melalui aplikasi WhatsApp 013-222 3890


The Shaklee Difference
Always Safe, Always Works, Always Green

Shaklee by CikAinie
Shaklee ID: 1256524
Email: farhani_ainie@yahoo.com
IG: Mamarizqishops_vitamin
Call/SMS/Whatsapp: 0132222890

Wednesday, September 4, 2019

INTERFERON UNTUK PESAKIT KANSER DAN HEPATITIS









INTERFERON YANG DIGUNAKAN UNTUK PESAKIT KANSER DAN HEPATITIS!!!!!

So bila research tentang interferon, I terkejut dgr harga company ubat (pharmaceuticals company) yang menjual suntikan interferon dgn harga minimum 500 USD untuk merawat pesakit kanser dan juga pesakit Hepatitis B dan C.

Kerana interferon mengaktifkan sistem dalam badan untuk memusnahkan sel yang rosak (sel kanser) dan juga virus atau kuman.

Tapi mahal ya amat!!!

Years ago Dr Yasuhiko Kojima melihat pharmaceuticals company menggunakan interferon  yg dihasilkan melalui genetic engineering untuk dijadikan ubat pesakit Hepatitis dan kanser. 

Namun ubat ini sangat tinggi toxicity nya.

Lalu beliau berfikir, ada tak tumbuh-tumbuhan yang hasilkan Nutriferon???

Since sumbernya natural, takkan ada toxic hasil dari interferon ini.

So tahun 1954, pakar immunology ini menjumpai Nutriferon ketika kajiannya di University of Tokyo.

Maka terhasillah Nutriferon yang dicipta dari herba yang menghasilkan interferon dan seterusnya interferon ini mengaktifkan sistem ketahanan badan bila diserang jangkitan kuman atau virus.

Bila kita semakin berusia, interferon makin lambat dihasilkan dan makin berkurangan. Sebab tu org yg tua seperti warga emas, mudah sakit dan lambat baik.

Dr Yasuhiko adala doktor pakar yang sangat dihormati di Jepun dan di dunia.

Beliau masih hidup dan sihat pada usia yang sangat lanjut hari ini.


Nak order Nutriferon??

Salah satu herba dalam Nutriferon adalah Honeysuckle.

Honeysuckle ni sgt famous di US dan Europe baru2 ni apabila saintis berjaya membuktikan Honeysuckle flower boleh mengubati virus influenza yang mengakibatkan flu.

Terus ia dicop VIRAL PENICILLIN.

Dikatakan Honeysuckle bertindak seperti broadspectrum antivirus iaitu mampu melemahkan jangkitan virus dalam badan. Seterusnya mengubati batuk, selesema dan radang paru-paru.

Di US, Eropah dan UK, sale di Amazon.com dan ebay naik 264% dalam masa satu hari sahaja kerana pembelian Honeysuckle flower teh selepas pendedahan penemuan tentang Honeysuckle.

Ia dipanggil Teh herba Cina kerana telah digunakan berkurun lamanya oleh perubatan Cina untuk merawat jangkitan flu.

Surprise surprise!! Dalam Nutriferon ada Honeysuckle.

Sebab tulah ia berkesan bila diambil masa jangkitan paru2 dan demam batuk selesema.



INTERFERON YANG DIGUNAKAN UNTUK PESAKIT KANSER DAN HEPATITIS!!!!!

So bila research tentang interferon, I terkejut dgr harga company ubat (pharmaceuticals company) yang menjual suntikan interferon dgn harga minimum 500 USD untuk merawat pesakit kanser dan juga pesakit Hepatitis B dan C.

Kerana interferon mengaktifkan sistem dalam badan untuk memusnahkan sel yang rosak (sel kanser) dan juga virus atau kuman.

Tapi mahal ya amat!!!

Years ago Dr Yasuhiko Kojima melihat pharmaceuticals company menggunakan interferon  yg dihasilkan melalui genetic engineering untuk dijadikan ubat pesakit Hepatitis dan kanser. 

Namun ubat ini sangat tinggi toxicity nya.

Lalu beliau berfikir, ada tak tumbuh-tumbuhan yang hasilkan Nutriferon???

Since sumbernya natural, takkan ada toxic hasil dari interferon ini.

So tahun 1954, pakar immunology ini menjumpai Nutriferon ketika kajiannya di University of Tokyo.

Maka terhasillah Nutriferon yang dicipta dari herba yang menghasilkan interferon dan seterusnya interferon ini mengaktifkan sistem ketahanan badan bila diserang jangkitan kuman atau virus.

Bila kita semakin berusia, interferon makin lambat dihasilkan dan makin berkurangan. Sebab tu org yg tua seperti warga emas, mudah sakit dan lambat baik.

Dr Yasuhiko adala doktor pakar yang sangat dihormati di Jepun dan di dunia.

Beliau masih hidup dan sihat pada usia yang sangat lanjut hari ini.


Nak order Nutriferon???



HUBUNGI SAYA


Saya ialah Ainie Farhana; seorang guru dan juga pengedar Shaklee yang aktif. 

Boleh dapatkan vitamin secara COD (cash on delivery) sekitar bandar Kluang atau melalui pengeposan ke seluruh Malaysia (pengeposan setiap hari)

Untuk dapatkan vitamin Shaklee atau mahu mendaftar menjadi ahli Shaklee untuk lebih penjimatan? Anda boleh hubungi saya melalui aplikasi WhatsApp 013-222 3890


The Shaklee Difference
Always Safe, Always Works, Always Green

Shaklee by CikAinie
Shaklee ID: 1256524
Email: farhani_ainie@yahoo.com
IG: Mamarizqishops_vitamin
Call/SMS/Whatsapp: 0132222890

 
Full edit blog Jiakreatifelt,Copyright© All Rights Reserved mamarizqishops/